XChat v mobilu  |   Fotoalba  |   Nápověda   |  Zaregistrovat
Můj profil   |   Vzkazy   |   Fotoalba   |   Poznámky   |   Nastavení

Autor:Klára 2   Datum: 23. 05. 11:41
Titulek:Pro mabuliodpovědět
ještě mě něco napadlo, snad to nemáš:

Trubičky (kremrole)
30 dkg hladké mouky
1 kostka másla
3 lžíce mléka
2 žloutky
2 lžíce zředěného octa (1+1)
Máslo nastrouháme na jemném struhadle, vypracujeme hladkou hroudu těsta ze všech přísad, necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Vyválíme placku asi 1 mm silnou (těsto rozdělíme na 2 poloviny). Rádélkem nakrájíme proužky, volně natáčíme na formičky (ve spojích zlehka přitisknout), klademe na pomaštění plech. Pečeme v hodně horké troubě 7 minut, trubičky stahujeme ještě teplé.
Těsto vhodné i na štrůdl.
Náplň:
ze 6 bílků, na 1 bílek 6 dkg krystalového cukru

Tříbarevné řezy (s kokosem a pařížskou šlehačkou)
200 g krupicového cukru
200g oloupaných, hrubě nastrouhaných jablek
2 vejce
50 g másla
200g hladké mouky
1/4 balíčku kypřícího prášku
2 lžíce kakaa
Pařížská šlehačka
4 dcl smětany ke šlehání
30 g kakaového prášku
50g krupicového cukru
Kokosová náplň
2 čerstvé bílky
50 g moučkového cukru
80 g krupicového cukru
100 g strouhaného kokosu
Jablka promícháme s cukrem, vejci a necháme 10 minut stát. Potom přidáme rozehřáté máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem a kakaem.Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu, pečeme na 200 stupňů. Vychladlé pokapeme rumem, potřeme marmeládou, potom kokosovou náplní a nahoře pařížskou šlehačkou. Můžeme ještě polít čokoládou nebo zdobit po zatuhnutí třeba ovocem.
Příprava pařížské šlehačky:
smetanu, kakao a cukr rozmícháme, uvedeme do varu, za občasného